Een zelfgemaakte scheurkalender

Leg je creatieve ideeën vast in een eigen gemaakte unieke scheurkalender en verras een ander of jezelf daarmee. Je kunt een zelfgemaakte kalender vanachter je computer ontwerpen, maar als je van knutselen houdt dan is een bestaande blanco scheurkalender misschien leuker. Als je nog een stapje verder wilt gaan in handwerk dan is de onderstaande optie misschien iets voor jou.

Ophangen met ringen

Neem 184 vellen die voldoende dikte hebben zodat je ze aan beide zijde kunt gebruiken. Scheur de vellen niet af want halverwege het jaar draai je de kalender om en gaat de telling verder vanaf de achterkant van de vellen. In totaal heb je dus 368 pagina's, met een aantal extra vellen voor als je een 'oeps' momentje doormaakt.

Kies voor A5 of voor A6 papier (148 mm x 105 mm) dat dik genoeg om beide zijde te beplakken met papier en te beschrijven met dikke stift. Hiervoor heb je minimaal 120 grams papier voor nodig. Optioneel kun je ook nog twee ringen kopen om de kalender bij elkaar te houden en eenvoudig de volgende dag zichtbaar te maken. Je kunt de zelfgemaakte scheurkalender makkelijk ophangen met een touwtje door de ringen.

Succes ermee!