Veelgestelde vragen

Is ervaring met Indesign een vereiste?

Ervaring met Indesign is geen vereiste, maar het maakt het er wel eenvoudiger op. We hebben genoeg scheurkalenders laten drukken waarvan de maker zonder ervaring het Indesign sjabloon is gaan vullen en opmaken. Bovendien ontvang je naast het sjabloon een instructiebestand waarin de basisfuncties staan uitgelegd waardoor je direct een goede start kunt maken. Zonder ervaring met Indesign werken kost je meer tijd dan wanneer je de scheurkalender in een Word bestand gaat maken, maar daar staat tegenover dat Indesign voor de opmaak meer mogelijkheden biedt dan het programma Microsoft Word.

Nalevering

Als je twijfelt over de aantallen kun je ook nog voor een nalevering kiezen, zodat je de kans op onverkochte scheurkalenders verkleint. Nadeel is wel dat je dan per stuk duurder uit bent. Een nalevering heeft een kortere levertijd dan je eerste druk.

Wat is de levertijd?

De levertijd tot 500 exemplaren is na goedkeuring van de digitale proef ongeveer 2 weken en vanaf 500 exemplaren is dit ongeveer 3 weken.

Proefexemplaar

Het is mogelijk om een proefexemplaar te bestellen. Houd er wel rekening mee dat dit aan de prijzige kant is. Vanwege de opstartkosten van de drukmachines moet je al snel denken aan enkele honderden euro's. Daarom ontvang je ook altijd gratis een digitale proefdruk zodat je het uiteindelijke resultaat op de computer kunt bekijken. Bij vergaande interesse kunnen we ook bij u langskomen zodat we onder meer eerder uitgebrachte scheurkalenders kunnen tonen.