Veelgestelde vragen

Wat is de levertijd?

Dit is afhankelijk van de oplage en drukte in de drukkerij, maar reken op ongeveer 2 tot 4 weken na goedkeuring van de digitale proef.

Nalevering

Als je twijfelt over de aantallen kun je ook nog voor een nalevering kiezen, zodat je de kans op onverkochte scheurkalenders verkleint. Nadeel is wel dat je dan per stuk duurder uit bent. Een nalevering heeft een kortere levertijd dan je eerste druk.

Twijfels over de oplage?

Vrees je dat je aan het einde van het jaar met veel onverkochte scheurkalenders blijft zitten? Wat sommigen doen is dat ze het jaartal op de cover en de dagen in het binnenwerk weglaten zodat de scheurkalenders ook de jaren die nog volgen verkocht kunnen worden. Voorbeeldje: vrijdag 1 januari wordt dan 1 januari.

Meer- of minderlevering

Er kan sprake zijn van een meer- of minderlevering van 5%. Dit houdt in dat we maximaal 5% minder of meer scheurkalenders leveren dan het opgegeven aantal. Je zult je misschien afvragen hoe dit kan ontstaan. Offset drukpersen draaien op hele hoge snelheden en kunnen niet abrupt stoppen bij het bereikte aantal. Het exacte aantal is niet in te stellen. Bij een kleine oplage (<500) heb je hier minder snel last van omdat dit digitaal geprint wordt. Na de levering wordt de eventuele meer- minderlevering verrekend met het restantbedrag. Bij een meerlevering verrekenen we de extra kalenders tegen een gereduceerde stuksprijs.

Proefexemplaar

Het is mogelijk om een proefexemplaar te bestellen. Houd er wel rekening mee dat dit aan de prijzige kant is. Vanwege de opstartkosten van de drukmachines moet je al snel denken aan enkele honderden euro's. Daarom ontvang je ook altijd gratis een digitale proefdruk zodat je het uiteindelijke resultaat op de computer kunt bekijken. Bij vergaande interesse kunnen we ook bij u langskomen zodat we onder meer eerder uitgebrachte scheurkalenders kunnen tonen.

Is ervaring met Indesign een vereiste?

Ervaring met Indesign is geen vereiste, maar het maakt het er wel eenvoudiger op. We hebben genoeg scheurkalenders laten drukken waarvan de maker zonder ervaring het Indesign sjabloon is gaan vullen en opmaken. Bovendien ontvang je naast het sjabloon een instructiebestand waarin de basisfuncties staan uitgelegd waardoor je direct een goede start kunt maken. Zonder ervaring met Indesign werken kost je wel meer tijd dan wanneer je de scheurkalender in een Word bestand gaat maken, maar daar staat tegenover dat Indesign voor de opmaak meer mogelijkheden biedt dan het programma Microsoft Word.